Placinta cu Ciuperci si praz


PHE (mg) - 440 / Total

_

Instructiuni / preparare

Punem făina într-un bol. Adaugam sarea si drojdia uscata si amestecam usor cu un tel. Adaugam apa calduta si incepem sa framantam. Începem cu 250 ml apa, daca mai este nevoie, completam ulterior. Cand aluatul e omogen si nelipicios adaugam uleiul si lingura de otet. Amestecam bine pana la incorporarea completa. Acoperim aluatul cu un prosp si il lasam la odihnit pentru jumatate de ora.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, infainta. Il impartim in 4 parti egale. Fiecare bucata o intindem intr-o fasie lunga de 40 cm si lata de 7-8 cm. Trebuie sa obtinem o fasie rotunda. Punem un sfert din umplutura intr-o fasie de-a-lungul aluatului. E bine ca umplutura sa o punem mai in centru.  Aducem marginile aluatului peste umplutura. Apasam bine.
Ruloul rezultat il punem in tava sub forma de spirala. Procedam la fel cu celelalte bucati de aluat. Fiecare rulou il punem in continuarea celuilat, astfel ca sa obtinem o spirala mare si frumoasa.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
Introducem tava in cuptor si coacem spirala pentru 30-35 de minute.
O putem unge cu puțin unt pentru decor. 
Scoatem placinta din cuptor si o lasam in tava la racorit. Mirosul este îmbietor , dar placinta e fierbinte. Asteptam 15 minute dupa care putem sa o portionam si o servim.

Ingrediente

450 gr Faina low protein
250-300 ml apa calduta
5 gr drojdie uscata 
1 lingurita sare
1 lingura otet
2 linguri ulei
Umplutura: 200 gr ciuperci, 200 gr praz călite în putin unt

Placinta cu Ciuperci si praz

alte retete